Ik ben gevraagd om een installatie te maken voor de 2 jaar durende manifestatie Bewegen en Landen in (en rond) het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal, Gemeente Hellendoorn. De installatie moet inspelen op de (cultuur)historie van de Gemeente Hellendoorn. Op deze weblog is mijn werk- en denkproces te volgen. Start van het project: november 2011. (Begin helemaal onderdaan als je het werkproces vanaf het begin wil inzien.)

I have been asked to make an installation for a two-year project titled "Moving and Landing" in (and around) the House of Culture and Administration in Nijverdal, district of Hellendoorn (the Netherlands). On this weblog, I'm writing about this project in Dutch (which is the language spoken in the district of Hellendoorn). You can find some information about the project in English here .

dinsdag 27 september 2011

Kerktenttest

Vanochtend haalde ik de onderdelen voor het frame van de tent. Het is een prachtig systeem, snel in elkaar te zetten en niet al te zwaar. Foto's volgen later als ik het helemaal op maat heb gemaakt. Daarvoor wacht ik nog op de goedkeuring van de Historische Kring Hellendoorn. Ondertussen naai ik een proeftent.
Aan het echte frame gingen al twee proefversies vooraf. De tweede was van pvc-buizen en kabelbinders, fijn materiaal om snel en goedkoop een proefmodel te maken. Helaas vergeten om te fotograferen voor ik het weer uit elkaar haalde. Ik heb in Amsterdam geen atelier meer sinds ik in Weimar woon dus de woonkamer is hier tijdelijk mijn werkterrein en veel ruimte om dingen te laten staan is er niet. De eerste papieren versie -om een idee te krijgen van hoogte en oppervlak- is wel vastgelegd:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten