Ik ben gevraagd om een installatie te maken voor de 2 jaar durende manifestatie Bewegen en Landen in (en rond) het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal, Gemeente Hellendoorn. De installatie moet inspelen op de (cultuur)historie van de Gemeente Hellendoorn. Op deze weblog is mijn werk- en denkproces te volgen. Start van het project: november 2011. (Begin helemaal onderdaan als je het werkproces vanaf het begin wil inzien.)

I have been asked to make an installation for a two-year project titled "Moving and Landing" in (and around) the House of Culture and Administration in Nijverdal, district of Hellendoorn (the Netherlands). On this weblog, I'm writing about this project in Dutch (which is the language spoken in the district of Hellendoorn). You can find some information about the project in English here .

vrijdag 30 september 2011

Onderweg

Vandaag sprak ik met meneer Klompenmaker van ten Cate. Hij was bijzonder behulpzaam en wilde graag ten Cate tentdoek en ook een officieel ten Cate label ter beschikking stellen. Vooral dit laatste is voor mij belangrijk, of eigenlijk met name de betrokkenheid van ten Cate bij dit project. Ik ontmoette ook koster Dolf Maris die me de kerk van binnen liet zien en wat meer inzicht verschafte in het dagelijks leven - op kerkelijk maar ook ander vlak - in Hellendoorn. De prachtige ramen in het koor bleken gedoneerd te zijn door ten Cate. Een hele mooie samenloop van omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten